تاريخچه گندم
گندم جزء اولين گياهان زراعي ميباشد كه اهلي شده و توسط انسان كشت گرديده است. تاريخچه اهلي كردن گندم احتمالاً به 12000 تا 18000 سال قبل از ميلاد برميگردد و شايد شروع آن با جمعآوري بذر اجداد وحشي گندم فعلي صورت گرفته باشد.
درباره گندم تاريخچه كاملاً صحيح و روشني در دست نميباشد. عمركشت و كار را براي گندم حدود 10000 سال تصور ميكنند. براي گندمهايي كه از حفاريهاي ژارمو (Jarmo) نزديك سليمانيه در عراق به دست آمده است به كمك كربن راديو اكتيور توانستهاند در حدود ده هزار سال عمر تعيين كنند.
حدس زده ميشود كه جنوب غربي آسيا مبداء گندم است. روي تابلوهاي برنزي قرن 19 قبل از ميلاد كه از سوريه بدست آمده است طريقه خردكردن گندم و تبديل آن به نان مشاهده شده است .
هرودوت تاريخنويس يوناني، در گزارشهاي مربوط به قرن پنجم قبل از ميلاد به تهيه نان در مصر اشـــاره كرده است. گورهاي امتداد رودخانه نيل ديوارهايي دارد كه طرزكشت و كار، برداشت، آسياب كردن گندم و بالاخره تهيه نان را در آن زمان نشان ميدهد. آب وهواي نسبتاً گرم عصر حجر موجب كشت غلات گوناگوني مانند گندم، جو و ارزن شد.
مسلم است كه بشر اوليه غلات را مطابق روشهاي امروزي مورد استفاده نانوايي قرار نميداده است بلكه براي استفاده غذايي، از دانههاي گياهان غلات بصورت برشته يا دمي و از دانههاي خردشده و آرد شده آنها بصورت هريره استفاده ميكرده است.
هربرت هوور (Herbert Hoover) در سال 1943 راجع به اهميت نان در جنگ چنين گفته است «اولين كلمهاي كه در جنگ از آن سخن به ميان آمده است اسلحه و آخرین آن نان بوده است ».
در تمام وعدههاي غذايي ملاحظه ميشود كه هيچ نوع غذايي نيست كه گندم يا فرآوردههاي آردي گندم در آن بكار نرفته باشد. بنابراين، نان ارزش و اهميت غذايي خود را از قديم تا بحال كاملاً حفظ كرده است.
درباره گندم تاريخچه كاملاً صحيح و روشني در دست نميباشد. عمركشت و كار را براي گندم حدود 10000 سال تصور ميكنند. براي گندمهايي كه از حفاريهاي ژارمو (Jarmo) نزديك سليمانيه در عراق به دست آمده است به كمك كربن راديو اكتيور توانستهاند در حدود ده هزار سال عمر تعيين كنند.
حدس زده ميشود كه جنوب غربي آسيا مبداء گندم است. روي تابلوهاي برنزي قرن 19 قبل از ميلاد كه از سوريه بدست آمده است طريقه خردكردن گندم و تبديل آن به نان مشاهده شده است .
هرودوت تاريخنويس يوناني، در گزارشهاي مربوط به قرن پنجم قبل از ميلاد به تهيه نان در مصر اشـــاره كرده است. گورهاي امتداد رودخانه نيل ديوارهايي دارد كه طرزكشت و كار، برداشت، آسياب كردن گندم و بالاخره تهيه نان را در آن زمان نشان ميدهد. آب وهواي نسبتاً گرم عصر حجر موجب كشت غلات گوناگوني مانند گندم، جو و ارزن شد.
مسلم است كه بشر اوليه غلات را مطابق روشهاي امروزي مورد استفاده نانوايي قرار نميداده است بلكه براي استفاده غذايي، از دانههاي گياهان غلات بصورت برشته يا دمي و از دانههاي خردشده و آرد شده آنها بصورت هريره استفاده ميكرده است.
هربرت هوور (Herbert Hoover) در سال 1943 راجع به اهميت نان در جنگ چنين گفته است «اولين كلمهاي كه در جنگ از آن سخن به ميان آمده است اسلحه و آخرین آن نان بوده است ».
در تمام وعدههاي غذايي ملاحظه ميشود كه هيچ نوع غذايي نيست كه گندم يا فرآوردههاي آردي گندم در آن بكار نرفته باشد. بنابراين، نان ارزش و اهميت غذايي خود را از قديم تا بحال كاملاً حفظ كرده است.
0 Comments
نظر خود را در کادر زیر درج نمائید